
Неотдавна стана ясно, че журналистката е ревностна последователка на източната система от физически, умствени и духовни практики. Тя дори често комуникирала чрез интернет с китайски специалист по йога. Постепенно се увлякла и по йогийската храна и лично от своя азиатски приятел получавала ценни съвети. Според йогите храните се разделят на сатвични (чисти, полезни храни), раджастични (по-пикантни, превъзбуждащи, кисели и солени) и тамастични (стари, застояли). Към полезните храни спадали зърнените и бобовите култури, семената, ядките, плодовете и зеленчуците, билки и чайове, мед, нерафинирана захар, мляко, извара, растителни масла и др. Втората категория храни, раджастичните - лук, чесън, силен чай, кафе, газирани напитки, люти и пикантни подправки, кисели и солени продукти, пък Петрова си позволявала единствено през зимните месеци.
Сега амбициозната новинарка била решена да скъса с калоричните удоволствия и отново да заложи на изпитаното йогийско меню, за да е с манекенски мерки за лятото.

