Съставки:
- 1 кг костен мозък (говежди, свински или пилешки кости)
- 2 супени лъжици ябълков оцет (помага за извличане на минерали от костите)
- 2-3 моркова (нарязани)
- 1 глава лук (нарязан)
- 2-3 стръка целина
- Сол и черен пипер на вкус
- 3 литра вода
- Подправки по избор (магданоз, дафинов лист)
Начин на приготвяне:
- Сложете костите в голяма тенджера и добавете оцета. Оставете ги да киснат 30 минути.
- Добавете нарязаните зеленчуци и вода, след което оставете бульона да заври.
- Намалете огъня и оставете да къкри поне 8-12 часа. Колкото по-дълго се вари, толкова повече хранителни вещества се извличат.
- Прецедете бульона и го съхранявайте в хладилник. Можете да пиете по чаша на ден.
Все още няма коментари